opmaken-1210 - MultiMediaCompany

+31 (0)227 - 592 861
Ga naar de inhoud
TEMPLATES 12″ VINYL PERSEN
Opmaken VinylSleeve©

Inleiding

Alle templates van The MultiMediaCompany zijn op basis van de programma’s Adobe Illustrator, Adobe Indesign en Adobe Photoshop. Deze programma’s worden over het algemeen het meest toegepast in de grafische wereld. In de pfd’s die u opent kunt u geen opmaken plaatsen, deze dienen uitsluitend ter aanduiding van de informatie. Wij gaan er van uit dat u enige kennis heeft van de voormelde programma’s en dat u met deze templates kunt werken zoals omschreven.
Beschikt u niet over een van voormelde programma’s om uw opmaken te verzorgen, u kunt gratis Gimp of Inkscape downloaden en installeren, wij kunnen u echter niet verder adviseren omtrent het opmaken: u kunt wel onze pdf templates openen met deze programma’s maar u dient deze dan eerst op te slaan op uw computer, de pdf aan te klikken en met de rechtermuisknop via de optie  ‘openen met’ het door u gewenst programma te kiezen.

¤ Deze toelichtingen zijn van toepassing voor alle typen VinylSleeves©.


1) opmaken buitenzijde

Met ‘buitenzijde’ bedoelen wij de voor- en achterkant van de hoes die direct zichtbaar is, en de zijden die zichtbaar worden als de VinylSleeve© 4 pagina wordt opengeklapt. De hoes wordt aan één zijde van het cardboard gedrukt, waarna het wordt gestanst, gerild, gevouwen en verlijmd wordt tot een complete hoes.


1.01
Open de template in Acrobat Reader of Acrobat Pro.

¤ Gebruik geen viewers als Firefox, Microsoft Edge, Google Chrome etc.  hierdoor werkt de template niet optimaal.
¤ Acrobat Reader kunt u hier gratis downloaden:
https://get.adobe.com/nl/reader/

1.02
Onderin de template ziet u een kader staan met ! BELANGRIJK. In dit kader staat alle informatie waar uw opmaak aan dient te voldoen en hoe u deze dient op te slaan.

1.03
Klik op de paperclip aan de linkerzijde in de pdf waarna de bijlagen zichtbaar worden.

1.04
Dubbelklik op een van de bijlagen, afhankelijk van met welk programma u uw opmaak wilt gaan aanmaken. Uiteraard dient u wel één van de voormelde programma’s te hebben geïnstalleerd. Adobe Illustrator werkt met de .eps bijlage, Adobe Indesign werkt met de .indd bijlage en Adobe Photoshop werkt met de .psd bijlage.

¤ Voor deze toelichting maken wij gebruik van Adobe Illustrator, deze toelichting is echter van toepassing voor zowel Adobe Illustrator als voor Adobe Photoshop en Adobe Indesign!
¤ Maakt u gebruikt van Adobe Indesign voor uw opmaak, dan dient u na het openen de ‘weergave’ op ‘voorvertoning overdruk’ te zetten en dient u de opmaak exact volgens de template te verzorgen: u kunt dus geen losse pagina’s gaan opmaken!

1.05
Heeft u de template geopend in het door u gekozen programma, stel dan eerst de resolutie in op 300dpi.

¤ Door als eerste de resolutie in te stellen op 300dpi. voorkomt u dat afbeeldingen in te lage resoluties worden geplaatst. Voordat u afbeeldingen in de template gaat plaatsen, controleer altijd eerst of deze 300dpi. zijn!
¤ Afbeeldingen plaatsen in een hogere resolutie, of uw gehele opmaak opmaken in een hogere resolutie dan 300dpi. heeft geen toegevoegde waarde. Wij downgraden in dit geval altijd uw opmaken tot 300dpi.!
¤ Maakt u uw opmaak op in Adobe Indesign? Dan maakt u waarschijnlijk uw afbeeldingen eerst op met Adobe Photoshop en dient u deze instelling ook toe te passen!

1.06
Stel nu het kleurprofiel in op Coated Fogra39.

¤ Door het instellen van het kleurprofiel voordat u aan uw opmaak begint, voorkomt u dat u RGB afbeeldingen in uw opmaak plaatst: Euroscale Uncoated v2 is een CMYK kleurprofiel, RGB kleuren zijn geen drukkleuren!
¤ Maakt u uw opmaak op in Adobe Indesign? Dan maakt u waarschijnlijk uw afbeeldingen eerst op met Adobe Photoshop en dient u deze instelling ook toe te passen!

1.07
U ziet in de deelgroep ‘lagen’ 4 lagen staan:

– template buitenzijde
– snijtekens buitenzijde
– template binnenzijde
– snijtekens binnenzijde

Alleen de laag ‘template buitenzijde’ is ingeschakeld: alle lagen zijn vergrendelt en dus niet bewerkbaar.

¤ Is de deelgroep ‘lagen’ niet zichtbaar, schakel deze dan in door in het menu ‘venster’ de optie ‘lagen’ aan te vinken!

1.08
Maak in de deelgroep ‘lagen’ een nieuwe groep aan en noem deze bijvoorbeeld ‘opmaak buitenzijde’. Plaats deze groep tussen de lagen ‘snijtekens buitenzijde’ en ‘template binnenzijde’.

1.09
U kunt nu uw opmaak aanmaken in de groep ‘opmaak buitenzijde’.

1.10
Plaatst afbeeldingen en teksten in de correcte richting zoals omschreven in de maatvoeringen.

1.11
Maak de achtergrond altijd op tot de cyaan (blauwe lijnen), de zogeheten overfill van 3,0mm. rondom.

1.12
Plaatst teksten zoveel mogelijk binnen de magenta (roze) lijnen om te voorkomen dat deze versneden zullen gaan worden, of dat deze op vouwlijnen komen.

1.13
Is uw opmaak gereed sla deze dan als eerste op als .eps, .indd of als .psd bestand zodat u nog wijzigingen kunt aanbrengen.

1.14
Schakel de laag ‘template buitenzijde’ uit, en schakel de laag ‘snijtekens buitenzijde’ in. Hiermee worden alle lijnen direct uit het drukbeeld verwijdert, maar blijven de snijtekens en alle informatie buiten het drukbeeld behouden.

1.15
Voeg alle mogelijke lagen samen tot 1 laag.

¤ Indien u uw opmaak in Adobe Illustrator heeft opgemaakt, maak dan van alle teksten ‘letter omtrekken’ ook wel ‘letter contouren’ genaamd. Adobe Illustrator werkt met lettertypen die ingesloten worden, als wij deze bestanden openen dienen wij over de gebruikte lettertypen te beschikken.
Wij installeren nooit lettertypen, ook niet wanneer u deze aanlevert: vele lettertypen kennen namelijk een copyright en met installatie van deze lettertypen overschrijden wij deze copyright!

1.16
Sla nu uw opmaak op als pdf.

¤ Voordat u de conversie naar pdf maakt dient u in het pop-up venster van pdf eerst naar compressie te gaan en dienen alle opties op ‘niet downsamplen’ te worden gezet om te voorkomen dat de pdf naar lagere resoluties worden geconverteerd!
¤ Maak geen certified pdf aan: dit type pdf kunnen wij niet verwerken!

1.17
Voorbeeld pdf opmaak buitenzijde.

1.18
U heeft nu 1 pdf volgens 1.17 welke u aan ons kunt versturen.

¤ U kunt uw opmaken tot 10Mb. via e-mail als bijlage aan ons versturen. Vanaf 10Mb. kunt u uw bestand(en) uploaden via onze website in een Wetransfer omgeving tot 20Gb.


The MultiMediaCompany
Hortensialaan 13
1777 XE  HIPPOLYTUSHOEF
NEDERLAND

0227 – 592 861

outside The Netherlands:
0031 – 227 592 861

Bent u tevreden over onze service en kwaliteit?
Dan vinden wij het heel leuk als u een review achterlaat.
Terug naar de inhoud